Met 35 jaar boekhoudkundige en organisatorische superkrachten op haar teller deelt administratief verantwoordelijke Linda een schat aan ervaring met de volgende generaties opbouwers. Maar ook veel meer dan dat, want haar deur staat voor iedereen open. In deze blog lees je alles over haar groeiverhaal bij Driesen.
“Fier dat ik mijn ervaring mag overdragen”
Eind 2021 vierde Linda haar tiende verjaardag als opbouwer bij Driesen. Als administratief verantwoordelijke stuurt ze een team van zo’n 4 mensen aan. Daarnaast zorgt ze er ook voor dat onze ERP-omgeving naar behoren werkt en dat iedere gebruiker ermee aan de slag kan.
“Tot slot ontferm ik mij nog deels over de boekhouding, de oude liefde waar het voor mij ooit allemaal mee begon. Hoe dan ook, mijn bord is goed gevuld (lacht). Zeker als je weet dat ons team maandelijks 25 à 30 lopende werven mee in goede banen leidt.”
Ondanks het stevige takenlijstje doet Linda haar job na al die jaren nog met evenveel goesting en inzet. “Ik werk intussen al 35 jaar in de administratie, maar ik leer nog elke dag bij, ook van de jongere collega’s. Ik ben op mijn beurt fier dat ik mijn ervaring mag overdragen aan hen. Maar ze kunnen bij mij voor alles terecht, ook voor de dingen die niet met het werk te maken hebben.”
Op zoek naar addertjes
Met tientallen werven die dagelijks aan de gang zijn, is een scherpe blik allesbehalve een overbodige luxe. “Na al die jaren heb ik geleerd dat elk project wel een of meerdere administratieve addertjes onder het gras heeft zitten. Het is aan ons om die er telkens uit te halen, want binnen de administratie kan je het niet permitteren om grijze zones toe te laten.”
“Daarom is het belangrijk dat je binnen een job als de onze durft zeggen waar het op staat. Rechttoe rechtaan, zonder er doekjes om te winden. Dat is iets wat je als persoon gewoon in je moet hebben. De rest leer je wel allemaal on the job.”
Pc op tafelgrootte
Bouwwerven nu en 35 jaar geleden zijn nog amper te vergelijken. Hoe hard is Linda’s job veranderd in al die tijd? “Uiteraard is alles veel digitaler dan vroeger. Ik heb de digitale evolutie van dichtbij meegemaakt. Mijn allereerste pc was zo groot als een tafel en werkte nog met ponskaarten, met van die gaatjes erin (lacht). Dus op dat vlak is het alleen maar eenvoudiger geworden.”
“In vergelijking met vroeger komt er wel meer overheidsadministratie bij de job kijken. Zeker bij projecten waar vaak subsidies, en dus ook extra vorderingsstaten, gemoeid zijn. Dat maakt de job nu en dan wel complexer. Maar elk jaar krijgen we een aantal opleidingen die ervoor zorgen dat we helemaal bij zijn met de laatste gang van zaken.”
Op werfbezoek na de werkuren
Op tien jaar tijd komt een opbouwer best wat projecten tegen. Is er eentje die bij Linda is blijven hangen? “Er zijn een aantal projecten waar ik extra trots op ben. Zoals woonproject De Heerlyckheid, waar we heel nauw bij betrokken waren. Maar ook de renovatie van Heiwijk in Maasmechelen, midden in het groen, schoolprojecten De Katersberg en Brede School en rusthuis Sint-Barbara waren heel mooie ervaringen.
Zelf komen Linda en haar teamgenoten niet vaak op de werf. Toch trekt ze er geregeld in het weekend op uit en rijdt ze langs een werf in de buurt. “Ook al staan we regelmatig in contact met onze projectleiders, toch blijf ik het belangrijk vinden dat we op een of andere manier voeling blijven houden met onze projecten.”
Team Escape Room
Doorheen het jaar zijn ze Team Administratie, maar één keer per jaar dopen Linda en haar collega’s zichzelf om tot Team Escape Room. “Dan trekken we eropuit en gaan naar een Escape Room. We vinden dat zo plezant dat we besloten hebben om dat elk jaar opnieuw te doen.”
En waar vindt Linda in het weekend het plezier? “Mijn kleinkind is mijn bezigheid nummer één buiten de werkuren. Ik ben speciaal viervijfde gaan werken om er mee zorg voor te dragen, dus daar geniet ik echt van.”
“Los daarvan spreek ik iedere veertien dagen af met een groepje vriendinnen om samen te wiezen. En ik kan er ook echt van genieten om samen met mijn man in de natuur te gaan wandelen. We zorgen dat we elke dag minstens een half uurtje de benen strekken. Een aanrader!”